Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.

14.11.2023

Вакцинація рятує життя

ЦГЗ МОЗ України проводить інформаційну кампанію "Вакцинуй важливого себе" метою якої   нагадати населенню, що в епідсезон гострих респіраторних захворювань необхідно зробити щеплення від COVID-19. 

Єдиним методом профілактики захворювання є вакцинація, яка здатна вберегти від тяжких ускладнень. Наразі в Україні достатньо вакцини проти COVID-19. Особливо важливо робити щеплення особам з групи ризику – це люди старші 60 років; особи з хронічними захворюваннями; ті, хто мав контакт з хворим на COVID-19 та медичні працівники. 

Схема вакцинації проти COVID-19: первинний курс складає дві дози вакцини або 1 доза вакцини Johnson. Далі два бустерних щеплення: мінімальний інтервал введення першої бустерної дози становить щонайменше 5 місяців для дорослих та 6 місяців для дітей.  

Епідемічний сезон 2023/2024 з ГРВІ в Україні розпочався 2 жовтня. Найоптимальніший час для вакцинації – напередодні сезону грипу, тобто у вересні. Проте якщо у вас не було можливості отримати щеплення у цей період, ви можете це зробити упродовж усього сезону.

Щеплення від захворювань дифтерія та правець потрібно робити кожні десять років усім. Звертаємо увагу, що інфікуватися правцем можна при потраплянні бруду чи землі в рану або поріз, внаслідок укусів тварин, травмуванням цвяхом та іншими гострими предметами, уламками деревини. Часто таке трапляється коли працюєте на городі та в саду. 

ВАКЦИНАЦІЯ РЯТУЄ ЖИТТЯ!

(с) 2024

Запис до лікаря