Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.

24.11.2023

ДАВАЙТЕ ПОЗБУДИМОСЯ ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ТЮТЮНУ

Сигарети з ментолом і ароматом, а також електронні сигарети зі смаком цукерок із привабливим дизайном ще більше сприяли популяризації цих продуктів серед молодого покоління. Водночас споживачі мали обмежену інформацію про їхній негативний вплив.

Разом з тим сигаретний дим, який заповнює закриті приміщення, містить більше 4 тисяч хімічних речовин, з яких, принаймні, 250 – шкідливі, а понад 50 викликають рак.

За даними ВООЗ тютюн спричиняє 25% усіх випадків раку та вбиває понад 8 мільйонів людей щороку. Страждають від цього і люди, які є пасивними курцями.  

Куріння може спровокувати астму та хвороби дихальних шляхів, коронарну хворобу серця,  інфаркт, інсульт, захворювання судин, аневризму аорти. Внаслідок куріння може розвинутись остеопороз, катаракта та сліпота, парадонтоз.

Пам’ятайте, що відмова від куріння є найкращим способом захистити не тільки себе, але і членів сім’ї, колег, друзів від ризиків для здоров’я, які пов’язані з вдиханням пасивного куріння.

Ми наведемо п’ять вагомих причин, чому варто кинути курити:

  • Жити довше;
  • Уникнути небезпечних хвороб;
  • Зберегти здоров’я рідних;
  • Заощадити кошти;
  • Покращити свій зовнішній вигляд та якість життя.

Уже з першого дня відмови від сигарет ваш організм почне відновлюватися, а ризики виникнення хвороб, асоційованих з курінням, будуть зменшуватися. Через три місяці об’єм роботи легень збільшиться до 30 відсотків; через дев’ять місяців зменшуються кашель та задишка; через один рік ризик розвитку ішемічної хвороби серця знижується вдвічі, порівняно з курцями; через п’ять років ризик інсульту скорочується до рівня тих, хто ніколи не курив.

Чим раніше ви відмовитесь від куріння, то краще.

(с) 2024

Запис до лікаря