12.10.2023
Метою Всесвітнього дня здорового харчування є звернення уваги сучасного суспільства до проблем харчування, підвищення інформованість населення про необхідність правильної організації здорового харчування.
Здорове харчування – це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, сприяє зміцненню його здоров’я та профілактиці захворювань.
Як зазначає Всесвітня організація охорони здоров’я, правильне харчування (тобто належна, добре збалансована їжа) в поєднанні з регулярними фізичними навантаженнями лежить в основі гарного здоров'я та скорочує ризик хронічних неінфекційних захворювань, таких як абдомінальне ожиріння, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, підвищений артеріальний тиск і онкологія.
Деякі рекомендації для здорового харчування:
При захворюваннях, особливо хронічних, особі призначається лікувальне харчування – дієтотерапія – невід’ємний і істотний аспект загального плану лікувальних заходів при всіх захворюваннях, має на меті відновити порушення в обміні речовин, впливати на хворобливий процес, виключити продукти, що шкідливо впливають на хворі органи, і всім цим поліпшити стан хворих.
Більшість дієт, особливо призначених на тривалий час, містить фізіологічну норму всіх харчових речовин.
Бережімо себе і харчуймося правильно!
(с) 2024