Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.

09.01.2024

ЗБЕРЕЖИ СВІЙ ЗІР!

Робота лікарів-офтальмологів – це щоденна і відповідальна праця. Саме їм пацієнти довіряють найдорожче – свій зір, і вони незмінно успішно справляються з поставленими завданнями.

«Не слід нехтувати профілактичними оглядами – зазначає лікар-офтальмолог поліклініки Сніжана Фетман, – дорослим і дітям необхідно періодично проходити повну діагностику. Людям, які досягли 40 років, рекомендується раз на рік відвідувати офтальмолога з метою виключення глаукоми і катаракти через вікові зміни. Регулярний контроль за органами зору необхідний людям, які хворіють на цукровий діабет і гіпертонію».

Однією з найбільш поширених у світі причин втрати зору залишається глаукома. Це небезпечне захворювання очей, що проявляється періодичним або постійним підвищенням внутрішньоочного тиску з наступним ушкодженням зорового нерву, яке призводить до незворотної втрати зору.

Найчастіше хвороба розвивається після 40 років. У 80% випадків на початкових стадіях перебігає безсимптомно. Для профілактики цього захворювання важливо щорічно проходити обстеження у офтальмолога, зокрема, з вимірюванням внутрішньоочного тиску.

Аби полегшити роботу нашим офтальмологам та зберегти власне здоров’я, нагадуємо, як часто треба перевіряти зір:

  • профілактичний огляд – щороку; особам віком понад 40 років – із вимірюванням внутрішньоочного тиску та офтальмологічним обстеженням очного дна;
  • хворим на глаукому – кожні 3 місяці;
  • пацієнтам з діабетичною ретинопатією – двічі на рік.

Будьте здорові!

(с) 2024

Запис до лікаря