Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.

27.09.2023

Всесвітній день серця

Значний вплив на стан здоров’я населення мають різноманітні чинники. Стан системи охорони здоров`я обумовлює в середньому лише близько 10 % всього комплексу таких впливів. Тобто суто медичний аспект не є головним серед різноманітності впливів на здоров`я людини.

Тож метою цього міжнародного дня є необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, підвищення обізнаності населення про власне здоров’я та хвороби серця, формування розуміння щодо правильного способу життя задля попередження даного захворювання та зменшення смертності від хвороби серця.

Серцево-судинні захворювання – це такі захворювання як ішемічна хвороба серця (серцеві напади), інсульт, підвищений артеріальний тиск (гіпертонія), ревматична хвороба серця, вроджені захворювання серця та серцева недостатність. 

Основні фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань – артеріальні гіпертензії, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамії, тютюнопаління і стреси.

З метою надання допомоги пацієнтам у поліклініці працює лікар-кардіолог Олександра Чепа та створений кабінет функціональних досліджень, де працюють досвідчений медичний персонал – лікар з функціональної діагностики Наталія Сич та сестра медична  з функціональної діагностики Олена Антосєва.  

Також терапевтичному відділенні лікарні створена палата інтенсивної терапії та динамічного спостереження для надання медичної допомоги при невідкладних станах – пацієнтам з порушеннями серцевого ритму.

Серцево-судинні захворювання можна попередити за допомогою профілактики здорового способу життя та своєчасного звернення до лікаря.

Багатьох цих захворювань можна уникнути завдяки змінам у поведінці чи звичках:

  • Киньте палити
  • Будьте активними та стежте за вагою
  • Зменште обсяг насичених жирів
  • Вживайте менше солі та алкоголю
  • Їжте більше клітковини
  • Їжте рибу принаймні двічі на тиждень

 

Зберігайте своє серце здоровим!


(с) 2024

Запис до лікаря