Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.

22.05.2023

Цифровізація військово-лікарських комісій

19.05.2023 року відбулася нарада Державного секретаря Міністерства внутрішніх справ України Інни Ящук щодо діяльності військово-лікарських (лікарсько-експертних) комісій закладів охорони здоровʼя, що належать до сфери управління МВС, ДСНС, ДПСУ, та діють у складі НГУ.

На засіданні було обговорено ряд питань щодо оптимізації діяльності ВЛК закладів охорони здоровʼя, що належать до сфери управління МВС, маршрути проходження ВЛК та доступність для маломобільних осіб.Інна Ящук зазначила, що цифровізація – це завдання номер один для військово-лікарських комісій. Наразі для Уряду та Міністерства внутрішніх справ залишається пріоритетним питання цифровізації військово-лікарських комісій. За словами Інни Ящук, це допоможе полегшити ведення медичного обліку та сприятиме швидшому проходженню ВЛК, що особливо актуально під час війни.  Оскільки  процес проходження ВЛК потребує багато довідок та часу, що не завжди доцільно в умовах війни. Саме задля розв'язання цієї проблеми буде запроваджено єдину електронну базу.

Своєю чергою, директор Департаменту охорони здоров'я та реабілітації МВС України Анатолій Смик зазначив, що у відомстві розуміють усі проблеми військово-лікарських комісій, зокрема у питанні довідок. За його словами, цифровізація змогла б оптимізувати роботу цих комісій.

На нараді були присутні і представники державного підприємства «Інфотех», які відповідають за цифровізацію ВЛК. Вони розповіли, що активно працюють над єдиною електронною базою і наголосили, що електронна база дозволить прискорити процес проходження ВЛК та зменшить час на обробку та аналіз медичної інформації про кандидатів, що забезпечує більш ефективну та швидку роботу військової комісії.

Окрім того, електронна база дозволяє зберігати та обробляти медичну інформацію про кандидатів, що полегшує ведення медичного обліку та сприяє більш точній та зручній обробці цієї інформації.

Також було анонсовано запуск електронної черги проходження військово-лікарських комісій. Отже, автоматизація дозволить регулювати чергу до кожного кабінету лікаря.

 

(с) 2024

Запис до лікаря